News > Secutec News

8,6 miljoen euro voor Belgische cyberveiligheid

Aartselaar, Brussel – De federale overheid heeft een contract afgesloten met cyber-securityfirma Secutec om toegang te krijgen tot een reeks internationaal gerenommeerde databases met de meest actuele dreigingen op vlak van cyberveiligheid. Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) zal deze databases inzetten om informatie te verzamelen, te verwerken en vervolgens te delen met geviseerde doelgroepen in ons land. “Ons land positioneert zich hiermee als voortrekker in Cyber-security”.

“Deze databases, die voortdurend worden aangevuld met de nieuwste dreigingen, bezorgt de overheid een unieke cyber intelligence voorsprong”, aldus Geert Baudewijns, CEO van Secutec dat het contract voor de komende 4 jaar binnenhaalde. “Het gaat hier om zogenaamde ‘cyber-intelligence feeds’ die inkijk geven in miljoenen virussen, hacks, phishing websites, botnets en meer”.

Het contract laat de overheid toe om allerlei analyses uit te voeren op dreigingen waarmee Belgische internsurfers, bedrijven en openbare instellingen te maken krijgen.

Secutec uit Aartselaar haalde het contract binnen nadat ze als beste uit de bus kwamen tijdens een openbare aanbesteding. Het gaat om een investering van bijna 10 miljoen euro over een periode van 4 jaar tijd. “We werken al jaren samen met de overheden in ons land, maar dan eerder in het delen van informatie en het bijstaan van bedrijven die gehackt werden maar voor ons is het de eerste keer dat we een officiële partner worden van het CCB en daar zijn we uiteraard zeer verheugd mee”.

Eigen ‘Security-Google

Als deel van het contract zal Secutec ook een heuse cybersecurity zoekmachine opzetten voor de overheid. Dit zal de analisten toelaten om op een nog snellere manier zoekopdrachten uit te voeren over actuele dreigingen.

“Dat project zit volop in ontwikkeling en zou tegen het einde van het jaar gelanceerd worden, aldus Secutec CEO Geert Baudewijns die eraan toevoegt: “Ons land wordt op die manier een voortrekker in cyberveiligheid, daar mogen we fier op zijn.”

Contact us

Contacteer ons

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ontvang alle techupdates in je mailbox!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.