News > Secutec News

Cyberafpersing in opmars

Veronique Goossens waarschuwt in Het Laatste Nieuws voor het steeds groter wordend gevaar van cyberchantage en afpersing

 

“Cybercriminelen worden ook almaar hebzuchtiger. In de vijf jaar voor Covid-19 was de hoogst geëiste som 15 miljoen dollar. Vorig jaar was dat bedrag al verdubbeld. Meestal willen de criminelen in bitcoin betaald worden”, aldus Goossens.

Als ondernemer ben je dus best goed voorbereid. Dat kan door op voorhand één persoon aan te duiden als verantwoordelijke, voor wanneer het zo ver is.

 

 

Goossens: “Je bent als ondernemer best goed voorbereid door cyberkwetsbaarheid te beschouwen als één van de grootste bedreigingen die een bedrijf vandaag loopt. Reken niet alleen op de schade in je eigen onderneming, maar ook op de impact op je klanten en leveranciers. Je geïnfecteerde data kunnen ook hen besmetten, met grote financiële gevolgen.”

 

 

 

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Secutec biedt daarom verschillende oplossingen, waaronder Secure-DNS, om dergelijke cyberaanvallen kan tegenhouden. Informeer vandaag voor meer details of een gratis demo!

Contact us

Contact us

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ontvang alle techupdates in je mailbox!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.