News > Secutec News

Duizenden bedrijven blijven kwetsbaar voor Microsoft Exchange hack

Ondanks de vele waarschuwingen in de pers de voorbije weken, blijkt dat duizenden bedrijven wereldwijd, en honderden in België nog steeds kwetsbaar te zijn voor de gevreesde Ransomware aanval via Microsoft Exchange. “De oplossing is nochtans simpel”, zegt Geert Baudewijns, CEO van cybersecuritybedrijf Secutec. Zijn opmerkingen hierover haalden ook VRT Nieuws en werden nadien door persagentschap Belga opgepikt.

 

Patchen

“IT operatoren moeten niet meer dan een gratis ‘patch’ downloaden en hun systemen updaten. Veel werk is dat heus niet. Je zou kunnen spreken van schuldig verzuim indien dit niet wordt gedaan. Wie nadien het slachtoffer wordt, kan een claim bij de verzekering zeker vergeten”.

Verontrustend is dat het niet alleen om privé bedrijven gaat, ook overheids- en andere publieke diensten kunnen hiervan het slachtoffer worden.

 

Oplossingen

Secutec biedt zijn klanten een hele reeks Cyberbeveiligingsoplossingen groot en klein aan. Tot de mogelijkheid om alles rond IT-veiligheid in eigen beheer over te nemen nemen.

Verder heeft het bedrijf een uniek programma ontwikkeld, Secure DNS, om Ransomware aanvallen te kunnen detecteren voor die toeslaan. Secutec levert een deel van deze diensten ook aan de fedeale overheid via het Centrum voor Cybersecurity (CCB).

Contacteer ons

Contacteer ons

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ontvang alle techupdates in je mailbox!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.