News > Secutec News

Jelle Veyt in de media over de file op de hoogste berg ter wereld

 

Secutec en Jelle Veyt

Jelle Veyt heeft één doel, 7 bergen beklimmen in 7 continenten en dit op eigen kracht. Wij als Secutec steunen dit doel maar al te graag. Maar wat verbindt Secutec met Jelle Veyt de avonturier?  Voorbereiden en analyseren dat is wat Jelle dagelijks doet voor hij een berg gaat beklimmen. Hij moet voorbereid zijn op de mogelijke gevaren die kunnen plaatsvinden en de onvoorspelbaarheden van de natuur en zijn eigenlijk lichaam. Ook in onze sector zijn wij dagelijks bezig met het analyseren en anticiperen op gevaren die bedrijven in 1,2,3 kunnen plat leggen. En moeten we voorbereidt zijn op alles.

 

Jelle Veyt in ‘Gert Late Night’

Maandag 20 mei was Jelle Veyt te gast bij ‘Gert Late Night’ naar aanleiding van de Indiër die om het leven kwam op de Mount Everest en zijn Ierse collega die nog steeds vermist is.

Jelle Veyt ondernam in het verleden 3 pogingen om de Mount Everest te beklimmen. Met een succesvolle 3de poging in 2016 bereikte hij de top van de hoogste berg ter wereld.

In Gert Late Night vertelt hij over de gevaren die gepaard gaan bij het beklimmen van de Mount Everest. Per jaar vallen er 5 à 10 doden. Naast vallen zijn er nog andere gevaren waaraan bergbeklimmers sterven zoals de koude, de hoogte en lawines. In 2015 kwam Jelle tijdens de klim in een lawine terecht waar hij wonder boven wonder levend uit kam.

Hij vertelt waarom hij de top van de Mount Everest wou bereiken en of hij het in de toekomst opnieuw zou doen.

Benieuwd naar zijn verhaal?

Bekijk hier de preview

Bekijk hier het volledige interview en aflevering (interview op 12min)

 

Jelle Veyt in ‘VTM Nieuws‘

Jelle Veyt was afgelopen vrijdag (24 mei) te zien in het VTM nieuws van 19u. Naar aanleiding van de 7 bergbeklimmers die omgekomen zijn op de Mount Everest. De bergbeklimmers kwamen om het leven door de extreme drukte op de berg, het was letterlijk aanschuiven tot aan de top. Jelle, die in 2016 de top van de Mount Everest bereikte, geeft in het interview hierop zijn mening.

Bekijk hier het interview (op 33min38)

 

Jelle Veyt in ‘Het Laatste Nieuws‘

“File op de top van de Mount Everest? Ik zou rechtsomkeer maken, die berg staat er volgend jaar nog.”

Hallucinante beelden tonen de drukte op de hoogste berg ter wereld de Mount Everest. Het is letterlijk aanschuiven naar de top van de berg, het is een veel te groot risico volgens Jelle om in zo’n omstandigheden de top te beklimmen.

Lees hier het volledige artikel

 

7 summits of happiness

Benieuwd naar al zijn verhalen? Lees er alles over op zijn blog!

Wist je dat je Jelle zijn tocht kan volgen online? Neem zeker eens een kijkje op zijn website.

Questions about Jelle?

Contacteer ons

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ontvang alle techupdates in je mailbox!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.